Κείμενο καταγγελίας σωματείων για τη δολοφονική ενέργεια ενάντια στην Κ.ΚΟΥΝΕΒΑ

Πήγαινε κάτω

Κείμενο καταγγελίας σωματείων για τη δολοφονική ενέργεια ενάντια στην Κ.ΚΟΥΝΕΒΑ

Δημοσίευση  ???????? Την / Το Πεμ Ιαν 01, 2009 5:28 am

Κείμενο καταγγελίας σωματείων για τη δολοφονική ενέργεια ενάντια στην Κ.ΚΟΥΝΕΒΑ


Η συλλογή υπογραφών από συλλόγους και σωματεία συνεχίζεται. Μέχρι στιγμής το κείμενο υπογράφουν:

*Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
*Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Ν. Αττικής
*Σύλλογος Εγαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (Αθήνα)
*Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Βιβεχρώμ

Δολοφονική επίθεση των αφεντικών
Να μην αφήσουμε να περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία

Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση με θειϊκό οξύ ενάντια στη γραμματέα της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Δύο τραμπούκοι τής επιτέθηκαν με βιτριόλι.
Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», βρίσκεται σε κώμα και κινδυνεύει να χάσει την όρασή της.

Η Κούνεβα και το σωματείο της αγωνίζεται σκληρά για την υπεράσπιση των εργαζομένων που βρίσκονται στην πιο σκληρή εκμετάλλευση και τη μεγαλύτερη εργοδοτική τρομοκρατία, και οργανώνει Ελληνίδες και μετανάστριες. Η συναδέλφισσά έχει δεχθεί πλήθος εξώδικων, διώξεις, τραμπουκισμούς και πιέσεις, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Είναι εργάτρια και μετανάστρια και για αυτό κάποιοι δεν μπορούσαν να ανεχτούν να έχει και φωνή.

Η εταιρεία στην οποία δούλευε η Κωσταντίνα, του εργολάβου Οικονομάκη, καταπατούσε συστηματικά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων.
Η τρομοκρατία της επιχείρησης ήταν συνεχής, όποια γυναίκα τολμούσε να ζητήσει τα νόμιμα δικαιώματα απολυόταν, και το σωματείο βρισκόταν σε διαρκείς παραστάσεις στην επιθεώρηση εργασίας.
Ταυτόχρονα η εταιρεία απολάμβανε προστασίας από τους δύο μεγάλους κρατικούς πελάτες της, τον ΗΣΑΠ και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, οι οποίοι αδιαφορούσαν για τις διαρκείς καταγγελίες των εργαζόμενων και του Σωματείου και δεν παρενέβαιναν για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Την ίδια αδιαφορία έχουν επιδείξει για αυτές και πολλές άλλες περιπτώσεις δουλεμπορικής συμπεριφοράς στους εργαζόμενους, το Υπουργείο Μεταφορών, το Υπουργείο Εργασίας και την Επιθεώρηση Εργασίας.
Όλοι οι παραπάνω παράγοντες της Κυβέρνησης και του Κράτους, έδιναν κάλυψη στις άθλιες εργοδοτικές πράξεις των εταιρειών του κλάδου, μη θέλοντας να εμποδίσουν την κερδοφορία τους, τη βασισμένη στην υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων.
Εκφράζουμε την οργή μας για την ακραία αυτή μορφή εργοδοτικής τρομοκρατίας. Στέλνουμε μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι η συναδέλφισσα δεν είναι μόνη της, θα είμαστε δίπλα της, στηρίζοντας τον παραδειγματικό, μέχρι σήμερα, αγώνα της και δεν θα αφήσουμε την πράξη αυτή ατιμώρητη!

Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί να πληρώσουν!

* Παλεύουμε ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, για σταθερή και μόνη εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
* Απαιτούμε την πρόσληψη καθαριστριών με κανονικές συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
* Όχι στην χρησιμοποίηση εργολαβιών.

Για τη Διοίκηση του Σωματείου

Τρ. Λογαριασμός για οικονομική ενίσχυση: 5012019021277, Τρ. Πειραιώς, DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

????????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

συνεχεια υπογραφων

Δημοσίευση  ???????? Την / Το Σαβ Ιαν 03, 2009 10:59 am

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκαιας-Πειραιά συνυπογράφει το κείμενο της καταγγελίας για τη δολοφονική επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα.

????????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

αλληλεγγύη

Δημοσίευση  . Την / Το Σαβ Ιαν 03, 2009 11:01 am

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ “Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ”
Κυκλώπων 6, 118 52 Αθήνα
τηλ.-fax: 210 3451425 – 210 3469237
6945295164
e-mail: sylparthenonas@gmail.com
Αθήνα 11/12/2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ» καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας 22/12 με καυστικό οξύ έξω από το σπίτι της στα Άνω Πετράλωνα η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστών-Καθαριστριών και Οικιακών Βοηθών.
Η εταιρεία στην οποία δούλευε η Κωνσταντίνα, όπως έχει καταγγελθεί, καταπατούσε συστηματικά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ η ίδια και το σωματείο της έχουν καταγγείλει πολλές φορές τη δουλεμπορική συμπεριφορά των εργοδοτών απέναντι στους εργαζομένους.
Θεωρούμε ότι η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία. Η επίθεση στη συγκεκριμένη εργαζόμενη αποτελεί μέρος μιας συνολικής επίθεσης απέναντι σε οποιονδήποτε εργαζόμενο τολμά να σηκώσει κεφάλι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Ως εργαζόμενοι αλλά και ως δάσκαλοι του παιδιού της – ο γιος της είναι μαθητής σε σχολείο του συλλόγου μας – εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον προσωπικό αγώνα που δίνει αυτή τη στιγμή η Κωνσταντίνα αλλά και στον αγώνα που δίνουν η ίδια και οι συνάδελφοί της στον εργασιακό τους χώρο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

H Πρόεδρος
Αιμιλία Τσαγκαράτου

Ο Γεν. Γραμματέας
Φίλιππος Κέγκος

.
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ανακοίνωση της ΔΟΕ

Δημοσίευση  . Την / Το Σαβ Ιαν 03, 2009 11:04 am


Αθήνα 29/12/2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα

Τη Δευτέρα στις 22/12/08 στις 12:10, περίπου, το βράδυ η Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γενική Γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ), επιστρέφοντας από τη δουλειά της δέχτηκε δολοφονική επίθεση με ΟΞΥ. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες στα μάτια και στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να έχει χάσει την όρασή της από το ένα μάτι και να έχει υποστεί μόνιμες βλάβες σε άλλα ζωτικά όργανα. Κινδυνεύει η ίδια η ζωή της.

Η Κωνσταντίνα είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, εργαζόμενη, συνδικαλίστρια και μετανάστρια. Η εταιρεία στην οποία δούλευε «καταπατούσε συστηματικά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», όπως έχει καταγγείλει το Παναττικό Σωματείο Καθαριστριών.

Η δολοφονική επίθεση εναντίον της συνδικαλίστριας στρέφεται ενάντια σε όσους παλεύουν και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Η επίθεση είναι αποτέλεσμα της ασυδοσίας των μηχανισμών της εξουσίας που εξυψώνει την καταστολή και τη βία εναντίον των εργαζομένων. Είναι αποτέλεσμα του χτυπήματος των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Είναι αποτέλεσμα της πλήρους ατιμωρησίας όλων εκείνων που εκβιάζουν, που απειλούν, που δολοφονούν.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., καταδικάζει την αποτρόπαιη επίθεση και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και στην οικογένειά της. Ζητούμε να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης. Παλεύουμε ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, και διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Απαιτούμε την πρόσληψη καθαριστριών με κανονικές συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου σε όλους τους χώρους δουλειάς και σε όλα τα σχολεία.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας μέσα στα σχολεία για πλήρη δικαιώματα των μεταναστών και των παιδιών τους, για μια κοινωνία και ένα σχολείο των όλων και των ίσων.

Από τη ΔΟΕ

.
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ψήφισμα ΟΛΜΕ για την Κωνσταντίνα Κούνεβα

Δημοσίευση  ??? http Την / Το Σαβ Ιαν 03, 2009 1:07 pm

Αθήνα, 30/12/08

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Το ∆.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλει τη δολοφονική επίθεση µε καυστικό οξύ, µε θύµα τη συνδικαλίστρια του Παναττικού Σωµατείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζοµένων Κωνσταντίνα Κούνεβα. Το θύµα αυτής της άγριας επίθεσης ήταν µια από τις ελάχιστες µάχιµες συνδικαλίστριες στο χώρο της επισφαλούς εργασίας. Πολλαπλά πολίτης «δεύτερης κατηγορίας» η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ως γυναίκα, µετανάστρια και εργαζόµενη σ’ έναν απαξιωµένο κοινωνικά κλάδο, υπέστη τις συνέπειες της αγωνιστικής στάσης της µε µια βάρβαρη, µεσαιωνικού χαρακτήρα κύρωση.
Η επίθεση που δέχτηκε η Κωνσταντίνο Κούνεβα µοιάζει να είναι το αποκορύφωµα ενός ιδιότυπου κοινωνικού ρατσισµού που βιώνουν οι εργαζόµενες σε αυτό τον κλάδο, µε τριµηνιαίες συµβάσεις, σε συνθήκες δουλείας, από εργολάβο σε εργολάβο, ενώ στις περισσότερες επιχειρήσεις τα σωµατεία είναι εργοδοτικά ή ελέγχονται άµεσα από τα αφεντικά, µε αποτέλεσµα οι περισσότερες εργαζόµενες να µην είναι σε θέση να οργανωθούν και να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν. Οι εργαζόµενες του κλάδου είναι δέσµιες σε συνθήκες εργασίας που εγγράφονται ανεξίτηλα στον οργανισµό τους µε τη µορφή λοιµώξεων, δερµατολογικών, αναπνευστικών, ορθοπαιδικών, γυναικολογικών και πολλών άλλων παθήσεων.
Το ∆.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την αµέριστη αλληλεγγύη του µε την εργαζόµενη, συνδικαλίστρια, µετανάστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Ζητάµε την κατοχύρωση ελεύθερου συνδικαλισµού, µόνιµη και ασφαλισµένη εργασία µε πλήρες ωράριο, και αναγνώριση βαρέως και ανθυγιεινού επαγγέλµατος. Απαιτούµε από την πολιτεία να πάψει να χρησιµοποιεί υπεργολάβους για την καθαριότητα στις κρατικές επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει να προσλάβουν οι ίδιες προσωπικό για το έργο της καθαριότητας.
Απαιτούµε την άµεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιµωρία των υπευθύνων.
Καµιά ανοχή σ' αυτούς που τροµοκρατούν το συνδικαλιστικό κίνηµα.

??? http
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Το ΣΕΕΝ Εργατική Αλληλεγγύη για την Κ. Κούνεβα

Δημοσίευση  . Την / Το Κυρ Ιαν 04, 2009 4:34 am

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια “Εργατική Αλληλεγγύη” για τη δολοφονική επίθεση στην Κ. Κούνεβα:

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

Καταδικάζουμε την απάνθρωπη δολοφονική ενέργεια της εργοδοσίας εναντίον της αγωνίστριας μετανάστριας, συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Εκφράζουμε την αμέριστη ηθική και υλική συμπαράσταση στην οικογένειά της καθώς και την αγωνιστική ταξική μας Αλληλεγγύη στο συνδικάτο στο οποίο είναι γραμματέας η Κούνεβα, το Σωματείο Καθαριστριών και Οικιακών εργαζομένων.

Τα μέλη και τα στελέχη του Συνδικάτου Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη» και όλοι οι εργαζόμενοι στην ενέργεια συμπαραστεκόμαστε στην δοκιμαζόμενη αγωνίστρια και στην οικογένειά της και ταυτόχρονα καταδικάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την μαφιόζικη απόπειρα δολοφονίας με βιτριόλι που έγινε παραμονές Χριστουγέννων ενάντια στη γραμματέα του συνδικάτου καθαριστριών της Αθήνας, πιθανά από εργολάβους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του καθαρισμού.
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχτηκε επίθεση έξω από το σπίτι της από αγνώστους που της έριξαν καυστικό οξύ στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στον ώμο με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή της και να κινδυνεύει άμεσα η ζωή της. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα ιστορικός από τη Βουλγαρία που δούλευε καθαρίστρια, είχε μπει στο μάτι της εργοδοσίας γιατί τόσο η ίδια όσο και το συνδικάτο στο οποίο ήταν γραμματέας κατήγγειλε πολλές φορές στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, στη ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ αλλά και στις διοικήσεις του ΗΣΑΠ και της ΕΒΟ, όπου δραστηριοποιούνταν οι συγκεκριμένες εργολαβικές εταιρείες στις οποίες δούλευε η Κούνεβα, ότι οι εργαζόμενοι υπόκεινται σε βάναυση εκμετάλλευση και καταπατούνται όλα τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα!
Οι συνειδητοποιημένοι εργαζόμενοι και τα ταξικά συνδικάτα τονίζουμε σε όλους τους τόνους προς την εργοδοσία, το βαθύ κράτος και την κυβέρνηση ότι θα μας βρουν μπροστά τους και δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτού του είδους τους τραμπούκικους εκβιασμούς. Επίσης έχουμε χρέος να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας προς τον γιό της Κωνσταντίνας, Εμμανουέλ και σε όλη την οικογένειά της γι αυτό καταθέτουμε ένα χρηματικό ποσό από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του συνδικάτου στο λογαριασμό που ανοίχτηκε γι αυτό το σκοπό και καλούμε τους συναδέλφους και τα άλλα συνδικάτα να κάνουν το ίδιο γιατί υπάρχουν σοβαροί λόγοι και οικονομικής ενίσχυσης εκτός των άλλων. Το συνδικάτο μας θα συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις συμπαράστασης που θα αποφασιστούν από τα ταξικά συνδικάτα και οργανώσεις. Ο λογαριασμός είναι:

5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

Κοζάνη 30/12/2008
Το γραφείο τύπου

.
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Δημοσίευση  . Την / Το Τρι Ιαν 06, 2009 2:48 am

Σ.ΕΚ.Α. Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων
Νικηταρά 8-10, 10678 Αθήνα, Τηλ./Fax: 210 3816584, Κιν. 6977509501
Email: sekagr@msn.com,

Καταδικάζουμε τη μεσαιωνικού τύπου δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέα του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών

Πιστεύουμε ότι η πράξη αυτή των «άγνωστων» θυτών, η επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο της Κωνσταντίνας, δεν είναι παρά η παραδειγματική της τιμωρία για τη ακηδεμόνευτη συνδικαλιστική της δράση. Η εργοδοτική τρομοκρατία διάλεξε να χτυπήσει με τον πιο βάναυσο τρόπο μια γυναίκα – μετανάστρια – συνδικαλίστρια, το πιο ευάλωτο άτομο στον εργασιακό χώρο.

Ηθικός αυτουργός όμως, είναι το ίδιο το κράτος.

Ως έκτακτοι αρχαιολόγοι γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό το ιδιότυπο καθεστώς εργασίας που τείνει να γίνει κανόνας στο δημόσιο και τις επιχειρήσεις του. Αν και σε καλύτερη εργασιακή μοίρα (ακόμα), ξέρουμε τους κινδύνους που ενέχει το γεγονός αλλού να αποδίδεις την εργασία σου (πραγματικό αφεντικό) και από αλλού να πληρώνεσαι (τυπικός εργοδότης).

· Το κράτος δέχτηκε τη δημιουργία εταιριών ενοικίασης εργαζομένων που ο μοναδικός τους ρόλος είναι να παρακάμπτουν την εργασιακή νομοθεσία.

· Και το κράτος χρησιμοποιεί τέτοιες επιχειρήσεις, παρόλο που του κοστίζει περισσότερο από το να προσλάβει απευθείας τους υπαλλήλους που χρειάζεται (τους λόγους μπορεί να τους φανταστεί ο καθένας).

· Το κράτος έχει ανύπαρκτους μηχανισμούς ελέγχου στον χώρο της εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους πρέπει να μπλεχτούν σε πολύχρονους δικαστικούς αγώνες.

· Το ίδιο το κράτος παραβιάζει την εργασιακή νομοθεσία καθημερινά: ανασφάλιστη εργασία (προγράμματα stage), παράνομες διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου (συμβασιούχοι), μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών (ως και έξι μήνες), συμβάσεις έργου για εξαρτημένη σχέση εργασίας (μπλοκάκι) και πλήθος άλλων μικρών ή μεγάλων παρανομιών.

Τελικά, όλοι οι φορολογούμενοι είμαστε συνένοχοι γιατί ανεχτήκαμε με τα λεφτά μας να πληρώνονται οι σύγχρονοι νταβατζήδες των εργαζόμενων.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο Παναττικό Σωματείο των Καθαριστριών για τους δύσκολους αγώνες που δίνει με τα διπλά και τριπλά αφεντικά, που ο ένας κρύβεται πίσω από τον άλλο και όταν δεν τα καταφέρνουν φωνάζουν τους μπράβους να καθαρίσουν. Σεβόμαστε τη δύσκολη εργασία τους, την απολύτως απαραίτητη για την επιβίωσή μας στους αστικούς χώρους που συγκροτήσαμε, και όλοι οφείλουμε να απαιτήσουμε αυτή η εργασία να γίνεται με καλύτερες συνθήκες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑΣ.ΕΚ.Α

.
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ανακοίνωση συμπαράστασης στην Κωσταντίνα Κούνεβα

Δημοσίευση  . Την / Το Τρι Ιαν 06, 2009 11:13 am

Αθήνα 2/01/2009
Αρ. Πρωτοκόλλου: 21B/2008

Ανακοίνωση συμπαράστασης στην Κωσταντίνα Κούνεβα


Την Δευτέρα στις 22/12 στις 12:10 το βράδυ η Κωσταντίνα Κούνεβα γενική γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, επιστέφοντας από την δουλειά της δέχτηκε Δολοφονική Επίθεση με ΟΞΥ. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες στα μάτια και στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να έχει χάσει την όρασή της από το ένα μάτι και να έχει υποστεί μόνιμες βλάβες σε άλλα ζωτικά όργανα. Kινδυνεύει η ίδια η ζωή της.

Η απόπειρα δολοφονίας κατά της ζωής της Κωσταντίνα Κούνεβα, εκπροσώπου των εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις-συνεργεία καθαρισμού κτιρίων δημόσιων ή ιδιωτικών, η οποία αποδίδεται στην συνδικαλιστική της δράση, μαρτυρά την ύπαρξη και λειτουργία σκοτεινών μηχανισμών που δραστηριοποιούνται με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Εταιρίες φαντάσματα μέσο πολιτικών- πελατειακών σχέσεων έχουν καταφέρει να επιβάλουν καθεστώς εργασιακής και κοινωνικής ζούγκλας.

Οργή προκαλεί η στάση της αστυνομίας για την καθυστέρηση στη διενέργεια έρευνας. Η Κωσταντίνα Κούνεβα κινδυνεύει, είναι στην εντατική και ακόμα δεν έχει κινηθεί καμιά διαδικασία για να βρεθούν οι ένοχοι !

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

- Να βρεθούν άμεσα και να αποκαλυφθούν οι ένοχοι.

- Να εφαρμοστούν τα εργατικά δικαιώματα και να σπάσουν τα εργασιακά γκέτο των εργολαβιών καθαρισμού.

- Καλούμε όλα τα συνδικάτα όλους τους φορείς και τους εργαζομένους σε συμπαράσταση.

Η αποκάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος είναι χρέος τιμής για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο.το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Θ.

.
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κείμενο καταγγελίας σωματείων για τη δολοφονική ενέργεια ενάντια στην Κ.ΚΟΥΝΕΒΑ

Δημοσίευση  ??.?.?.? Την / Το Σαβ Ιαν 17, 2009 11:55 am

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ HELLAS (WIND)
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Τηλ.: +30 210 5100910 – FAX : +30 210 5100961 E-mail : symboulio@pasetim.comΔελτίο Τύπου – Ανακοίνωση 14.01.2009


Με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα

Την Δευτέρα 22/12 το βράδυ η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γενική γραμματέας της Πανναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, επιστρέφοντας από την δουλειά της δέχτηκε δολοφονική επίθεση με ΟΞΥ. Νοσηλεύεται ακόμα, 20 ημέρες μετά, σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες στα μάτια, στο πρόσωπο και σε άλλα ζωτικά εσωτερικά όργανα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει και η ζωή της.

Η Κωνσταντίνα είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, εργαζόμενη, συνδικαλίστρια και μετανάστρια από την Βουλγαρία. Μαζί με το σωματείο της, αποκάλυπταν και κατέγγελαν εδώ και αρκετούς μήνες το καθεστώς εργασίας και τον εργασιακό μεσαίωνα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις εργολαβικές εταιρίες καθαρισμού, ιδιαίτερα του δημόσιου τομέα (ανασφάλιστη εργασία, μη καταβολή δεδουλευμένων και υπερωριών, λευκά χαρτιά με αποδοχές που ποτέ δεν δίνονταν, άσκηση ψυχολογικής βίας, υπογραφή με την πρόσληψη και της οικειοθελούς αποχώρησης, σεξουαλικές παρενοχλήσεις κ.α).

Παρόλα αυτά, οι αγωγές και οι καταγγελίες τους στα αρμόδια όργανα έπεφταν στο κενό και κανείς δεν τους έπαιρνε στα σοβαρά. Ακόμα και τώρα δε, παράγοντες της Κυβέρνησης και του κράτους δηλώνουν αδυναμία ελέγχου της λειτουργίας των εργολαβικών εταιριών καθαρισμού και των καταγγελιών των εργαζομένων σε αυτές.

Το αποτέλεσμα; Η ατιμωρησία των εταιριών αυτών, η αδιαφορία όλων των αρχών και από την άλλη η δυναμική δράση της Κωνσταντίνας και του σωματείου της, άναψε το πράσινο φως σε αυτούς που θέλουν να εκβιάζουν, να απειλούν, να τρομοκρατούν. Η δολοφονική επίθεση εναντίον της συνδικαλίστριας είναι ξεκάθαρο χτύπημα σε όσους διεκδικούν, σε όσους αντιδρούν, σε όσους σηκώνουν κεφάλι. Είναι άλλο ένα χτύπημα των εργατικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Το Σωματείο εργαζομένων στην Wind καταδικάζει την αποτρόπαια επίθεση και δηλώνει την συμπαράστασή του στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και στο σωματείο της.


Ζητάμε :
 Να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης.
 Να φύγουν όλοι οι δουλέμποροι από τους χώρους εργασίας.
 Να καταργηθεί το καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.
 Μόνιμη εργασία και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα


Καλούμε όλους του συνδικαλιστικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τους πολίτες να πάρουν θέση, καταδικάζοντας το γεγονός καθώς και όλους τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

??.?.?.?
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κείμενο καταγγελίας σωματείων για τη δολοφονική ενέργεια ενάντια στην Κ.ΚΟΥΝΕΒΑ

Δημοσίευση  ??????? Την / Το Τετ Φεβ 18, 2009 3:13 pm

ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ! ΤΙ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ.ΠΌΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΣΕΤΕ ΣΤΑΠΟΔΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΕΡΓΑΤΡΙΑΣ ;ΠΟΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΑΠΟ ΑΛΑΒΑΝΟΥΣ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΣΗ .
Βάλτε το μιαλό σας νασκεφτή πρίν κάνετε τέτιες δηλόσεις .
Γιατί ξεφτιλίζετε την χώρα σας ; Ντροπή σε όλους τους έλληνες ,καιτο λέω μετα πλήρους γνώσεις .
Η κυρά Κουνέβα είρθε στην Ελλάδα διότι ειταν ανίκανη να εργαστή στη Βουλγαρία .
Της τράβαγε κανείς το μανίκη να έρθει! Όχι βέβαια μόνη της είρθε .Της είπε κανείς ότι θα πέρνει παχιλό μισθό; και αν δεν το πήρε Ορίστε η βουλγαρία είναι μία ώρα δρόμο . Μπα δεν κατάλαβα οι τόσες ΒΟΥΛΓΑΡΕς ΓΥΝΑΙΑΚΕς πως μεγαλόνουν τα παιδίατους εκεί .Αυτή είναιη εξέρεση, η μάγκισα της Βουλγαρίας ! και είθελε απότομα να γίνει δίασιμη. δεν λέω έγινε δίασιμη σε εργατικό επίπεδο, και ποίο δίασιμη στο νοσοκομείω που ,αναρώνει.
Δε΄ν μου λέτε εργάζότανε σε μία ελληνική εταιρία ,και σίκοσε πατιέρα σε έλληνα επειχιριματία γιατί ρε ,Άμαδεν της κάνει να φύγη .Κυριε σιγνωμη δεν μου κένετε άντε γεία. Φαγιτό της έδωσε να φάι αυτή και το παιδί της .καιεκεινη του πέταγε το πίατο στα μούτρα .Δεν σκέφτικε την άθλιαπολιτική κατασταση στη χώρα μας .
Οι τούρκοι έφτασαν στο Λαύριο με το τσαμπουκά τους ,και η Κρά Κουνεβασίκονε μπαιράκη . άμα δεν σου κάνει κυρά μου ώρίστε στον άντρα σου στη Βουλγαρίανα μεγαλόσης το παιδάκι σου να το δείς και γαμπρό με βουλγάρα στη κουλτουρα σου και στα εθιμε του τόπου σου. Αυτά που διεκδικής απο την Ελλάδα πάρτα απο τη χώρασου κοπέλα μου ,έτσι και αλλιώς και η Βουλγαρία είναι στην ΕΟΚ ορμα και ζήτα .

???????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Έλεος

Δημοσίευση  saos1 Την / Το Τετ Φεβ 25, 2009 1:27 pm

Όχι πλέων και άλλους δημόσιους υπάλληλους

saos1
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κείμενο καταγγελίας σωματείων για τη δολοφονική ενέργεια ενάντια στην Κ.ΚΟΥΝΕΒΑ

Δημοσίευση  mafiafran Την / Το Σαβ Σεπ 11, 2010 9:37 pm

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχτηκε επίθεση έξω από το σπίτι της από αγνώστους που της έριξαν καυστικό οξύ στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στον ώμο με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή της και να κινδυνεύει άμεσα η ζωή της. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα ιστορικός από τη Βουλγαρία που δούλευε καθαρίστρια, είχε μπει στο μάτι της εργοδοσίας γιατί τόσο η ίδια όσο και το συνδικάτο στο οποίο ήταν γραμματέας κατήγγειλε πολλές φορές στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, στη ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ αλλά και στις διοικήσεις του ΗΣΑΠ και της ΕΒΟ, όπου δραστηριοποιούνταν οι συγκεκριμένες εργολαβικές εταιρείες στις οποίες δούλευε η Κούνεβα, ότι οι εργαζόμενοι υπόκεινται σε βάναυση εκμετάλλευση και καταπατούνται όλα τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα!

____________

videopoker
bet online

mafiafran

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 11/09/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης