ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

Πήγαινε κάτω

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

Δημοσίευση  ???????? Την / Το Δευ Ιαν 12, 2009 3:09 pm

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Μόνο φρίκη και οργή μπορεί να προκαλέσει η ύπουλη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα το βράδυ της 22ης Δεκέμβρη έξω από το σπίτι της.
Φρίκη γιατί οι δύο πληρωμένοι δολοφόνοι που την ακινητοποίησαν την έλουσαν με βιτριόλι με αποτέλεσμα να υποστεί τρομακτικές ζημιές στην όραση, στο πρόσωπο αλλά και σε εσωτερικά όργανα!!! Οργή γιατί το έγκλημα αυτό είχε σαν στόχο μια εργάτρια που αγωνίζεται με δύναμη, χωρίς φόβο και αναστολές ενάντια στην αδικία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση που ζούσε καθημερινά η ίδια και οι συναδέλφισσές της. Γιατί η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν είναι μια τυχαία εργαζόμενη. Ως γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών χρειάστηκε πάμπολλες φορές να έρθει σε κόντρα με την εργοδοσία του κλάδου, με τις άθλιες συνθήκες δουλειάς, με τον εργασιακό μεσαίωνα, με το σύγχρονο δουλεμπόριο που βαφτίζεται «ενοικίαση εργαζόμενων», με την καταπίεση, με την κατάφορη καταπάτηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, με την καθημερινή ξεδιάντροπη κλοπή.
Έχει εξοργίσει πολλούς από δαύτους η Κωνσταντίνα. Τους έχει εξοργίσει το γεγονός ότι μια μετανάστρια, μια γυναίκα, μια καθαρίστρια τολμούσε να υψώνει τη φωνή της, να διεκδικεί, να αγωνίζεται. Τους έχει εξοργίσει, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό που η Κωνσταντίνα φωνάζει ανοιχτά είναι αυτό που σκέφτονται και οι χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενοι του κλάδου. Και αυτό τους φοβίζει. Γιατί ξέρουν ότι οι «ωραίες» δουλειές που έχουν στήσει θα τιναχτούν στον αέρα όταν ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι, όταν διεκδικήσουν αυτά που πραγματικά τους ανήκουν. Και φρόντισαν να κλείσουν το στόμα της Κωνσταντίνας με το φρικιαστικό αυτό τρόπο.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΚΑΛΑ! Γιατί η Κωνσταντίνα δεν είναι μόνη της! Γιατί ο αγώνας και η δράση της δεν αποτελούν μόνο δική της υπόθεση! Αποτελούν υπόθεση όλων των εργαζόμενων που αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στην καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων, ενάντια στο μοντέλο του εργαζόμενου-δούλου που θέλουν να επιβάλουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Στο κλίμα φόβου και υποταγής που θέλουν να επιβάλουν θα μας βρουν αντιμέτωπους. Το κύμα συμπαράστασης στην Κωνσταντίνα και τον αγώνα του σωματείου της είναι μια πρώτη απόδειξη, ένα πρώτο δείγμα της αλληλεγγύης που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους εργαζόμενους.
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΕΓΚΛΉΜΑΤΟΣ! Όχι μόνο αυτοί που επιτέθηκαν στην Κωνσταντίνα, αλλά και αυτοί που όπλισαν τα δολοφονικά χέρια τους. Αυτοί που τρομοκρατούν τους εργαζόμενους του κλάδου, οι σύγχρονοι δουλέμποροι που αξιοποιούν το «πράσινο φως» που τους ανάβει η αντεργατική πολιτική της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της αφαίρεσης δικαιωμάτων, της επιβολής εργασιακού μεσαίωνα.
Καταγγέλλουμε τη δολοφονική αυτή επίθεση και εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Καταδικάζουμε το κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλουν. Καταδικάζουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στον κλάδο, αλλά και την αντεργατική πολιτική που προωθεί αυτές τις απάνθρωπες μορφές εκμετάλλευσης και που επιτρέπει σε όλους αυτούς τους «αετονύχηδες» να θησαυρίζουν σε βάρος της ζωής των εργαζομένων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

????????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης